Overgangen til bobil.

Bobil tilværelsen startet med sommerferien 2022 i en sunlight t69L som vi fant i Røros. Jeg tok fly til Oslo og videre med Widerøe til Røros om kvelden, og tidlig neste morgen var jeg klar til overlevering av bilen. Det ble en ganske lang debut som bobilsjåfør hjem igjen, men det gikk rimelig greit. Etter sommerferien ble vi klar over at det var en del ting vi ikke var helt fornøyd med, og forhandler var veldig ryddig og grei og lot oss levere bilen tilbake til full refusjon av kjøpsbeløpet. Så da ble det enda en tur til Røros, denne gangen i motsatt rekkefølge.

Samtidig var jakten igang etter ny bil. Vi hadde gjort oss noen flere erfaringer denne gangen så vi hadde noen konkrete krav til den nye bilen. Vi ville både ha Queens dobbeltseng og face to face i salongen og fortsatt mulighet til å stenge mellom salong/kjøkken og bad/soverom. Ellers ville vi ha 150 Hk motor og automat gearkasse.

Rett før jeg kjørte Sunlighten til Røros fikk jeg ett tips fra en kompis om en Laika som hadde alt vi så etter, og i tillegg var den veldig fin innvendig på bildene. Så vi hadde nesten bestemt oss for ny bil før vi leverte den gamle tilbake.

Vi kastet som vanlig ikke bort tiden på å tenke oss veldig lenge om, og ny bil stod på tunet samme uken som jeg leverte den gamle! Denne gangen gikk turen med buss til Knarrvik fredag, hvor selger hentet meg på ettermiddag/tidlig kveld og kjørte videre til Frekkhaug. Vi gjorde overtagelse unna på ett par timer og jeg kjørte hjemover ca. 2200.

Tidlig på natta kom jeg til Førde hvor jeg overnattet til Lørdag. Derfra gikk det greit hjem i godt vær og jeg var hjemme ca. 1830.

Det var en lykkelig sjåfør som kjørte inn på tunet hjemme, og vi feiret som seg hør og bør med musserende vin.