Bobilfestival på Åndalsnes 2024.

Helga 10 – 12 mai var det igjen klart for en av årets store happenings for mange av oss bobilfolk – nemlig Bobilfestivalen på Kroken på Åndalsnes.

Dette var den 22. gangen at Kroken arrangerer denne festivalen og i år var det påmeldt 235 bobiler, rekorden var i 2019 med 267 påmeldte bobiler.

Vi var der for første gang i fjor og det ga mersmak, så vi har gledet oss en stund til årets festival.

Siden det var Kristi Himmelfartsdag på torsdag og en inneklemt dag på fredag så tok jeg meg en feriedag og vi kjørte til Åndalsnes på onsdag sammen med Jan Asle og Anne Berit.

Det var allerede masse bobiler der når vi kom, og Agnar Zakariassen som leder innkjøringen og finner plass til alle sammen kunne fortelle at noen var på plass allerede på lørdagen før.

På Kroken setter de sikkerhet i høysetet og Agnar og hans team passer nøye på å måle opp at det er 4 meter mellom bilene.

Noen få av årets biler.

Siden det allerede var såpass mange biler fikk vi ikke plass sammen med Jan Asle og Anne Berit, de var så heldige at de fikk parkere på gress så da valgte vi å sette opp pop-up teltet de hadde med seg. Vi parkerte på asfalt så der var ikke det mulig. Men vi tok stolene våre med oss bort til dem og holdt hus der store deler av festivalen.

Pop up teltene har blitt veldig populære og det er ikke uten grunn, det er veldig enkelt og greit å sette dem opp. Dette er det teltet som Ferda selger, Kroken sitt er en annen modell men prinsippet er det samme.

Værmeldingene var dessverre ikke så gode for denne helga, det var meldt en del regn og ikke noe særlig varme, så da var det veldig greit å ha med teltet.

Hallgeir og jeg gikk bort igjen til oss selv og koste oss med tapas før vi møttes i teltet hos dem, der dukket det opp flere kjent folk etterhvert, så telt er ikke bare praktisk men også et sosialt samlepunkt.

Mmmm, godt med tapas.

Torsdag regnet det ganske så kraftig når vi stod opp så da passet det godt å ta en tur inn på butikken og se på alle de gode tilbudene. Under festivalen har de 15% på alt av lagerførte varer ( ikke tilbudsvarer. ) og i tillegg er det timestilbud så her kan man gjøre gode kjøp.

Hallgeir og jeg kjøpte en gassovn til å ha i teltet, den fikk vi testet ut samme kveld og den var vi veldig fornøyde med. Den varmet bra og så var det så greit at den går an å klappe sammen slik at den tar liten plass, når den ikke er i bruk.

Her er ovnen når den er utslått.

Også denne kvelden samlet vi oss i teltet hos Jan Asle og Anne Berit og det dukket opp både gamle og nye bekjentskaper, det er sosialt og hyggelig med festival.

Fredag våknet vi til sol og var strålende fornøyde, da bestemte vi oss for å gå en tur ned til Åndalsnes sentrum og ta oss en utepils i sola. Det ble kald vind etterhvert så vi ble ikke sittende så lenge. På vei bort igjen til campen bestemte vi oss for å spise middag på China House, det var et valg vi var fornøyde med. Maten var god og det var store porsjoner, og ikke minst så var det deilig å slippe middagsoppvasken.

Strålende fornøyd med at det var sol. Jeg er så heldig at jeg har en mor som liker å strikke, hun har stikket denne genseren til meg.
Nordenfjelske Bobilforening hadde stand, der hadde de gjettekonkurranse. Vi klarte dessverre ikke å tippe riktig så ingen premie på oss…
Det smakte godt med en forfriskning.

Når vi kom bort igjen så var det bare å gjøre seg klar til kvelden og dans med Hillbabies som er et Hellbillies tributeband, men først et aldri så lite forspill i teltet.

Vi koser oss med musserende, jordbær og sjokolade.
Det smakte nydelig og ovnen vi kjøpte varmet godt.

I festval teltet var det god stemning og vi fikk testet dansefoten, noe som alltid er kjekt.

Det var god plass på dansegulvet.

En liten oppsummering fra fredag.

Lørdag var det Trubadurfestival fra en scene utenfor butikken fra klokka 12.00 – 14.00, de var flinke og laget god stemning.

Svein Erik ( daglig leder på Kroken Åndalsnes) bød Trubadurene på en liten dram.

Når trubadurene var ferdige tok vi oss en runde inn i en del av bilene de har til salgs, det er mange flotte biler og det er artig å se, selv om vi er veldig fornøyde med den vi har så er det gratis å drømme….

Mange flotte bobiler til salgs.

Det begynte å regne etterhvert så da fikk vi med oss vafler og gikk bort i bobilen en stund. De deler ut gratis vafler og pølser under festivalen, og på lørdag hadde de kake også.

Det smakte godt med vafler.

Om kvelden var det klart for middag i festivalteltet, det var nydelig biff stroganoff med salat og loff til.

Vi er klare for middag, 473 stykker så det var litt av et lydnivå.

Matkøen.

Under festivalen er det slik at man får ett lodd per 600 kr som det handles for, vi gikk hardt ut og sa at vi skulle vinne ei bålpanne som var en av mange flotte premier.

Men…. slik gikk det ikke, den vant en dame som satt ved samme bord som oss. Og når det da var bare en gevinst igjen, hovedgevinsten som var et pop up telt så anså vi sjansen som tapt.

Men under over alle under, vi vant!! Vi kjøpte et lite pop up telt på festivalen i fjor, nå har vi sett denne helga at det er veldig kjekt med et større ett, så vi snakket litt om at vi kanskje burde investert i det i stedet.

Vi vant et lite ett, men spurte Prikken ( butikksjefen ) om vi kunne få lov å oppgradere til et stort ett og betale mellomlegget, det var ingen problem. Snakk om å ha flaks, fantastisk gøy.

Etter middagen og loddtrekningen hadde vi et lite mellomspill hos Jan Asle og Anne Berit før dansen med Jan A. Ytterland Duo, vi fikk oss noen danser denne kvelden også men vi begynte å kjenne på at festival livet tar på så vi avsluttet i rimelig tid.

Hallgeir fikk seg en hyggelig prat med Jan Ytterland.

Jan A. Ytterland Duo.

Et lite sammendrag fra lørdagen, den bilen vi viser mest av her er en Niesmann Bischoff og nei, vi klarer ikke helt å skjule vår begeistring….

Søndag var været fantastisk, det er jo typisk når alt er over… Da var vi borte på butikken og inkasserte gevinsten og jammen var vi så heldige at vi fikk med oss rester av middagen fra kvelden før hjem.

Veldig fornøyd med gevinsten.

Det var deilig å kose seg litt i sola før vi kjørte hjem.

Her er det utdeling av den siste porsjonen med vafler.

Oppbruddets time.

Vi må nok en gang gratulere Kroken gjengen med en vel gjennomført festival, de er forsatt like service innstilte, blide og imøtekommende. Vel blåst!

Når vi skulle kjøre hjem så var det lang kø på Esso for å få tømme toalettet og det orket vi ikke å vente på, men når vi kom til Vikebukt så vi at de har tømmestasjon, det koster 30 NOK. Der var det bare et par biler før oss så det gikk veldig fint å få tømt der.

En veldig grei tømmestasjon på Vikebukt.
Flott utsikt fra bilvinduet på vei hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *