Pinsa 2024 – Valldal.

16 mai var vi nok en gang klare for tur, en skikkelig langhelg siden 17 mai var på fredag og 2 pinsedag på mandag.

Jeg avspaserte fra klokka 13.30 på torsdag så vi var i Valldalen ca klokka 15.00, været var helt strålende så det var deilig å komme frem såpass tidlig.

Man kjører gjennom en fantastisk natur og får flott utsikt gjennom bilvinduet.

Vi hadde booket plass på Elvebakken camping:

Adresse: Olavsgata 70,6210 Sylte

Telefon: +47 70 25 79 14

Email: elvebakken.camping@gmail.com

Toalett: Ja

Dusj: Ja, 25 NOK for 8 minutt, må kjøpe poletter i resepsjonen eller kontakte eier.

Vaskemaskin: Ja, 35 NOK pr.vask ( Kontakt eier for å få nøkkel til vaskerommet)

Tørketrommel: Ja, 35 NOK pr.gang

Tømming av toalett kasett: Ja

Påfylling av vann: Ja

Søppeltømming: Ja

Det er ikke tømming av fast toalett tank og gråvann inne på selve campingen men rett utenfor.

Det var ingen i resepsjonen når vi kom så vi kontaktet eier på telefon og han kom å viste oss hvor vi kunne parkere. Vi var veldig fornøyde, fikk god plass slik at vi kunne sette opp teltet, vi ville jo gjerne teste det som vi vant på Kroken festivalen helga før.

Det er herlig med sommer.

Den flotte elva renner rett forbi campingen.

Det ble koselig i teltet med fyr på Cosi lampa som jeg kjøpte på Kroken helga før.

Etter å ha kost oss med soling og grilling tok vi turen ned til Muri Camping for å besøke onkel Svein og Hilde som har spikertelt der.

I tillegg var det flere bekjente som var der med bobil så vi måtte innom å si hei til dem også.

På vei ned til Muri gikk vi forbi Sylte kirke som er en langkirke fra 1863.

Det ble en trivelig kveld på terassen sammen med onkel og Hilde og en fin tur opp igjen langs «Bedringens Vei». Det er ca 10 minutter å gå langs elva som var veldig stor og flott nå.

«Bedringens vei»

17 mai: Hipp hurra for 17 mai, været var fortsatt like strålende og det var fantastisk å feire nasjonaldagen i sånne omgivelser.

Vi startet med en skikkelig god frokost som seg hør og bør, før vi slappet av og koste oss i sola. Litt ut på dagen tok vi oss en sykkeltur ned til sentrum og en tur innom Kula Bowling der det satt en gjeng på uteserveringen. Vi satt sammen med dem en stund før vi syklet opp igjen, det var veldig fint å sykle på «Bedringens vei», der er det jo ikke biltrafikk og det er deilig.

En skikkelig 17 mai frokost måtte vi ha.
Hipp Hurra for 17 mai.

Vi er klare for en sykkeltur.
Og nok en gang er vi klare for grilling.

Om kvelden tok gikk vi ned til Muri igjen for å besøke kjentfolket i bobilene, de var en hel gjeng og der var stemingen lystig. Vi tok det med ro og gikk hjem forholdsvis tidlig for vi hadde bestemt oss for å gå på fjellet daget etter og ville komme oss av gårde i 10 tiden.

17 mai kort oppsummert.

18 mai: Var vi klare for en tur på fjellet sammen med Jarle, målet var utsiktspunktet Kamben som ligger ovenfor campingen. Det var en flott tur i kupert terreng, det var ganske bratt i begynnelsen før det flatet ut og gikk nedover et stykke før det bar oppover igjen.

Stien er luftig enkelte steder og man må over en steinur noe jeg ikke er så glad i, men det partiet er heldigvis ikke så langt.

Fra Kamben ble vi belønnet med en fantastisk utsikt, det var fint vær denne dagen også men litt mer skyer og det var vi i grunnen glade for, for det ble mer enn varmt nok på vei oppover.

Jarle og Hallgeir har begynt på stien oppover.

Olavstøtta .

Utsikt fra Kamben.

Karene ble små sammen med trærne her.

Om ettermiddagen fikk vi overnattingsbesøk av Per Ove, veldig koselig.

Vi bestemte oss for å ta middagen på Valldal Fjorhotell om kvelden og spiste nydelig kje burger.

Før maten fikk vi servert en liten smakebit, vet ikke helt hva det var men godt var det.

På vei ned til Valldal Fjordhotell.
Smakebiten.

Nydelig kje burger.

Etter maten gikk vi bort til bobil gjengen på Muri camping, det var meldt litt regn så de hadde slått opp ikke mindre enn tre telt.

Vi hadde nok en trivelig kveld sammen med dem og stemninga ble høy etterhvert, så vi kom oss litt senere til sengs enn kvelden før.

19 mai: Vi våknet til regn med det lettet heldigvis etterhvert slik at vi fikk oss en gåtur ned til sentrum og litt rundt omkring der sammen med Per Ove før han dro hjem.

Vi kjøpte nydelig kule is på B gategrill.
Koselige Valldal Fjordhotell.

Det er veldig koselig i Valldal sentrum som heter Sylte, og et yrende liv i sommer månedene. Da må man være tidlig ute om man skal sikre seg overnatting. Det er flere camping plasser å velge mellom og og også hotell og gjestgiveri.

Det ble en rolig kveld i bobilen, vi var slitne etter både fjelltur og fest dagen før så det var godt å slappe av, men vi fikk et overraskende besøk av niesa vår Jenny Kristin som hadde vært på besøk hos en venninne på jemtegård camping.

De fikk seg valp for en stund siden så hun sendte melding og lurte på om vi ville hilse på henne, og det ville vi så klart. Hun er en dans-svensk gårdshund ved navn Bella og selvfølgelig kjempe søt.

Søte Bella.

Jenny Kristin hadde også med seg hjemmelagde sveler til oss som vi koste oss med om kvelden.

Utrolig koselig å få sveler levert på døra.

20 mai: var været nok en gang strålende og det var ikke mye fristende å dra hjem igjen, men vi spurte eieren av campingen om vi måtte være ute til 12.00, han sa at det gikk fint om vi ble der til 14.30 så da rakk vi å ta oss en sykkeltur opp til Jemtegård for å se hvordan det så ut der før vi syklet ned til Muri en tur og sa hadet til Tante Inger som kom inn på lørdag og Onkel Svein og Hilde.

Hallgeir oppe på Jemtegård.

Når vi kom opp igjen på campingen så var det bare å pakke sammen og dra, ei flott pinsehelg i et helt nydelig vær mesteparten av tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *