Vinter puss og baugpropell

Mandag 6. Januar ble båten tatt inn til Aspøyvågen Marina for montering av baugpropell. Vi kommer samtidig til å ta det meste av båtpussen for 2020. Uvanlig tidlig, men det er mildvær og vi er under tak så dette er bare positivt i forhold til å starte båtsessongen med ren båt. Vi måtte vente til onsdag før båten fikk plass, men den lå trygt hos dem i mellomtiden.

Det er fortsatt litt å gjøre på septikk montering, så første oppgave etter opptak ble å montere ferdig måler. Jeg laget en liten ramme av noe teak jeg hadde liggende og laget den slik at den kunne trees inn diagonalt over måleren. Det ble bra syns jeg.

Torsdag startet jobben med baugpropell. Plassering er bestemt og hull tatt, men litt jobb med å ta ut deler av avstivere må til.

Fredag er hullet ferdig så da blir det sikkert innstøping av tunell på mandag.

Jeg fikk bunnsmurt halve båten i kveld. Prøvde å få skiftet slangenippel på bunnventilen til septikk også, men den satt blegg fast så må få hjelp av Cato med den over helgen. Jeg skal gjøre det elektriske på baugpropell selv, så kikket også litt på det. Blir å sette ett AGM batteri fremme med enheten og ha korte kabler på tilkobling. 220V lader foreløpig, så er planen å bruke ankervinch kabler til 12 volt lading og som hjelpe strøm etterhvert.