Pinsehelga 2023.

Denne pinsa var vi invitert til Hitra og konsert med Sie Gubba, Terje Tysland og Rotlaus.

Venninna mi Ann-Kristin har feriehus på Kvenværet på Hitra og hun og Bjørn ville gjerne ha med seg noen venner dit opp.

Jeg avspaserte fra klokka 12.00 på fredag og Hallgeir hentet meg i byen, vi bestemte oss for å ta en stopp på veien på Valsøytunet som ligger ved munningen av Valsøyfjorden. Vi overnattet der fra fredag til lørdag.

Valsøytunet:

Adresse:  Valsøyvegen 1, 6687 Valsøyfjord

Tlf:915 55 165

Pris: fra 375,- til 400,-

Dusj: Ja, inkludert i prisen.

Vaskemaskin: Ja, kroner 40,- pr vask.

Toalett: Ja

Tømming av toalett: Ja, CamperClean tømmeautomat som er inkludert i overnattingsprisen, står ved det ene servicebygget.

Her holder de på med oppussing av campingplassen og det er bra for det bærer preg av å være litt slitt.

Men dette er en plass som passer for de som liker å være i aktivitet, her er både klatrepark og mulighet til å låne kano.

Det er flotte uteområder men desverre så var det iskald vind når vi kom så det var ikke fristende å sitte ute.

Vi valgte en av plassene helt nede ved sjøen.
Kan tenke meg at det er fint å være her en dag det er varmere i været.
E39 går rett bortenfor der vi stod parkert, så plassene var ikke så fine som vi trodde.
Uteområdet til restauranten, her blir det nok veldig bra når de er ferdig med oppussingen.
Det var flere bobilplasser oppe ved restauranten, om vi skal tilbake dit så velger vi nok å parkere der neste gang, vi kjente at der var det lunere.

Etter en god natts søvn kjørte vi videre til Hitra etter frokost på lørdag. Ann-Kristin har stor gårdsplass så vi fikk parkere rett utenfor huset.

Det var 2 par til som kom på besøk denne helga, Øyvind og Siv og Beate og Geir. Det ble felles middag og forspill før vi dro på konsert på Hemnskjela, det tok 55 minutt med taxi så vi fortsatte forspillet i bilen, humøret var derfor på topp og steminga høy når vi ankom Hemnskjela.

Det var tydelig at dette var et populært arrangement for det ble veldig mye folk og trangt om plassen. Jeg skulle ønske at de hadde laget til et skikkelig gulv i teltet, nå var det steiner der, noen av dem til dels store så det var umulig å danse der og vondt å stå på over tid.

Terje Tysland
Sie Gubba og Terje Tysland laget god stemning.
Rotlaus.

På søndag bestemte vi oss for å gå Tonningen rundt, som hvert år blir arrangert 1. pinsedag. I år var det den 44 gangen og dette er øyregionens lengstlevende turmarsj.

Underveis så fant vi ut at vi hadde lyst å gå opp på Tonningen når vi først var ute på tur.

Tonningen er bare 230 m.o.h men det er flere bratte parti og ganske krevende terreng med mye røtter. Oppe får man en fantastisk utsikt over Kvenværsøyan i vest, med Smøla, Veiholmen og fyrstasjonen Haugjela på vestsida av Ramsøyfjorden.  Mot nord ser vi Bispøyan og ytterst Frøya med Titran og fyrstasjonen Sletringen.

Det var tau på flere av partiene som jeg syntes var godt å holde seg i, få litt drahjelp opp de bratteste partiene.
Det blåste friskt på toppen.
Kjempeflott utsikt.

Det var en frisk tur i både sol og regn, og når vi kom ned fra Tonningen gikk vi et langt stykke over myr, dette var tungt og slitsomt å gå i og vi var glade for å komme inn igjen i varmen etter turen.

Etter å ha laget felles middag bestemte vi oss for å ta turen ned til Brygga restaurant på Kvenværet for å spise dessert. Det ble cremebrule´ på meg, den var helt grei men ikke på topp av de jeg har smakt.

De andre gjestene bestemte seg for å dra hjem på søndag men vi valgte å bli til mandag og hadde en rolig og koselig kveld sammen med Ann-Kristin og Bjørn. Vi våknet derfor friske og uthvilte på mandag og etter en god felles frokost så var det greit å komme seg hjemover.

2 kommentarer til «Pinsehelga 2023.»

Det er stengt for kommentarer.