Ny septiktank del 1

Først en bekjennelse, Carpediem har ikke septikk tank. Det er selvfølgelig ikke holdbart i lengden, vi har sprunget på land i tide og utide, og av og til har vi ikke rukket det heller, så nå må vi ha dette på plass. I forbindelse med montering av ny dusjpumpe lokaliserte jeg det perfekte sted, under gjestekøya, så etter en runde med måltaking ble denne bestilt fra Maritim.no

112 liter komplett med pumpe, måler, og kullfilter på lufting. 6500 kroner

Tanken er 70x80x20 cm, pumpa stikker ytterligere 10 cm opp så det er bare såvidt den kan passe der nede, men iallefall så er det bare å begynne å sage for å lage så stor plass som mulig.

Først utvide hull i sengebunn. Bruker multisag her, minst støv og rot av den, og den sager glassfiber gangske greit, men det går ikke så veldig fort nei.

Merket opp og klart for saging.
Vips så var det gjort.

Etter å ha saget ut så ble det greit å dukke nedenunder å gjøre en liten rekognosering og legge en plan. Det ble fort klart at her måtte det sages mer, det var laget avstivere i 30 cm innplasta kryssfiner, helt vannvittig overdimensjonert, og jeg måtte sage av ca 10 cm i for å få plass. Begynte å tvile på om det egentlig er plass også, så dette blir faktisk litt spennende. Men nå ble det tur på Biltema og handle septikkslanger, lufteslanger, slangeklemmer, stikksag, ledninger i 4 2,5 og 1,5 mm2 , sikringsholdere og en hel masse annet. Det jeg ikke fikk tak i var overganger mellom 25 og 38 mm slanger. Trenger 2 stykk, det er 25mm ut fra toalett, 38 inn på tank, 25 ut fra pumpa, og 38 på gjennomføring.

Tanken må stå oppå ett av spanta, og ligge inntil den forran, så laget til en 15mm kryssfiner plate som den skal stå på. Fikk den på plass også i kveld, så nå er neste operasjon å teste om tanken går ned eller ikke. Det blir i morgen tidlig.

List på fremre spant som plata til septikktank skal ligge på. Høyden er bestemt av bakre spant som platen bli liggende oppå. Listen er skrudd fast med 15 rustfrie skruer.
Bakre spant som platen skal ligge på. Den er skjært ut hakk for spant skråskjært slik at den blir låst fast.
Platen på plass, nå er det bare å prøve tanken. Det blir neste innlegg!