Midsund og Rørsethornet 22- 24 september 2023.

I helga tok vi turen til Midsund der målet var å gå på Rørsethornet på lørdag. Hallgeir hentet meg etter jobb, været var nydelig og vi gledet oss til ei helg med en flott fjelltur.

Planen var å gå på Rørsethornet lørdag morgen så derfor valgte vi å kjøre ut til parkeringsplassen som er der hvor stien begynner og parkere der den natten.

Dette er en parkeringsplass og ikke en bobilparkering men der var ikke forbud skilt mot bobiler og det var ikke mange biler der heller så da gikk vi ut i fra at det var greit.

Det ble en nydelig ettermiddag og kveld og vi koste oss med fyr i bålpanna, noe godt i glasset og en flott solnedgang.

Selv om bålpanna er lita så gir den god varme
Her var det flott å parkere, i bakgrunnen ser dere Rørsethornet.

Når sola forsvant ble det for kaldt til å sitte ute så da trakk vi inn og Hallgeir serverte nydelig middag. Bacon surret hamburger og hokkaido gresskar fries, så da koste vi oss med god mat og Tv og ladet opp til lørdagen.

Lørdag våknet vi friske og uthvilte etter en stille og fredelig natt, og vi bestemte oss for å komme oss ut på tur rett etter frokost. Det var litt regn i lufta og vi fikk ei regnbyge underveis men så kom sola frem og det ble veldig fint.

På parkeringsplassen er det en vannpost der man kan fylle vannflasken.

Målet var som sagt Rørsethornet som er 659 m.o.h og 3292 trappetrinn. Det er trapp hele veien opp så det er ingen problem å gå der med joggesko. Noen partier er forholdsvis bratte og noen steder er det ganske luftig, det er bratt i begynnelsen så man tar fort høydemeter og man har en fantastisk utsikt hele veien. Dette er faktisk verdens lengste sammenhengende steintrapp, og en del av Midsundtrappene som består av fire turstier som fører til: Rørsethornet, Digergubben ( 527 moh)og Midsundhornet ( 483 moh), Bløkallen ( 522 moh) og Aksla ( 110 moh) og Akslahornet ( 411 moh ).

Midsundtrappene er laget av sherpaer fra Nepal og er et imponerende stykke arbeid.

På toppen av Rørsethornet får man 360 graders utsikt langt ut i havgapet, det er virkelig spektakulært og vel verdt både turen og noen dager med gangsperre i beina.

Vi trodde at denne turen skulle være hardere enn den var, men det gikk forbausende greit med tanke på at det har blitt for lite trening i det siste. Men vi skal ikke legge skjul på at vi kjente det godt i beina når vi kom ned igjen…. Turen ned var hardere for beina enn turen opp.

Parkeringsplassen og bilen sett ovenifra.
Man får raskt en flott utsikt på veien opp.
Vi har et stykke igjen enda…

Det går faktisk en sti bortover her, hvor man kan gå Oterøya på tvers, men det ser temmelig skummelt ut. Ikke noe for oss…..
Storslått natur og spektakulær utsikt.

Det var ganske kald vindt på toppen så etter å ha nytt utsikten og behørig dokumentert den beveget vi oss nedover igjen.

Da var vi straks nede igjen og det var kommet en god del biler, dette er en populær tur.
Det er viktig å tøye ut etter en sånn tur.

Når vi kom ned igjen kjørte vi bort til Midsund sentrum og fikk handlet litt småtteri som vi hadde glemt. Vi parkerte på Midsund marina:

GPS: N 62°40’31.9 – E 6°40’32.6
Adresse: Sjøslettevege 21, 6475 Midsund
Pris: kr 200,- NOK.
Strøm: ja, innkludert.
Fylling av vann: ja
Tømming av toalett: ja
Tømming av faste toalettanker: ja
Tømming av spillvann: ja
Søppeltømming: ja
Toalett: ja, kl 08 til 22
Dusj: ja, kr 20,- for 5 minutt., kl 08 til 22
Antall plasser: 3-6
Sesong: Hele året
Vaskemaskin: ja, kr 20, Tørketrommel: ja, kr 20,-

Det er fint å parkere der med utsikt over sjøen og båthavna, det er også gjestehavn for båter der.

Om kvelden ble det et kraftig regnvær så da ble det ikke ute kos, men vi koste oss inne med deilig pizzagryte til middag, rødvin og Stjernekamp på Tv, en kjempe fin dag og kveld.

Denne kvelden stod jeg for middagen – pizzagryte.

Vi har vært på Midsund flere ganger med båt og også en gang før med bobil, og vi har gått de fleste turene der. Alle turene er kjempe fine og vi liker oss veldig godt på Midsund. Det er både Coop og Spar rett ved parkeringen og et lite senter med noen få butikker, det er også resturant der.

Det tar bare ca 70 minutter å kjøre dit fra Ålesund innkludert ei ferge, og det er jo et stort pluss når man har bare ei helg til rådighet.

Søndag var vi ganske så stive i beina når vi våknet så vi gikk bare en liten tur i sentrum før vi dro hjem, det var nydelig vær med sol og blå himmel.

Den flotte småbåthavna.
Det er veldig greit å parkere med bobil der, man har fin utsikt over sjøen.
Det er en fin liten park der med flere griller, benker og bord og noen lekeapperat og en trampoline.
Hallgeir måtte også prøve.

Vi liker oss veldig godt på Midsund og kommer garantert til å ta flere turer dit. Alle turene der frister til gjentagelse og vi har også turen til Akslahornet til gode, vi tenker at vi må få med oss den også.