Fjørtofta – Krekke – Asker -Risør.

12 August dro vi fra Josybuda til Fjørtofta for å feire 60 års dagene til tante Inger og onkel Endre. Festen skulle være på lørdag men det var ganske mange av gjestene som kom på fredag.

De hadde ordnet til utenfor fjøset til flere av oss som kom med bobil, de hadde til og med ordnet med strøm til oss.

Vi var samlet en hel gjeng hos dem om kvelden for en liten oppvarming til den store festen dagen etter, vi spiste kveldsmat der og ble vartet opp etter alle kunstens regler, det mangler aldri på gjestfriheten der i gården.

Lørdag gikk Hallgeir og jeg oss en fin tur, vi følte det var så mange som ville hjelpe til at vi var mest i veien, så da var det like greit å skygge banen en stund,

Basse er klar for tur, han følger spent med på hva som skjer utenfor.

På vei tilbake etter turen tok vi oss en stopp hos Kristin og Bent Hugo som har hytte nede i Fjøra på Fjørtofta, de har fått det veldig fint, et skikkelig ferie paradis.

Bjørn, Hallgeir, Bent Hugo og Kristin koser seg på verandaen.
Idyll.
Kristin spanderte duggfrisk rose´ vin.

Om kvelden var det klart for fest i en flott pyntet låve. Tante og onkel hadde virkelig stått på og de hadde god hjelp av barn og svigerbarn som bidro til at det ble en fantastisk feiring.

Tante Inger og Onkel Endre er klare til å ta imot gjestene.
Det er ikke fotgjenger felt på Fjørtofta til vanlig, men undommen hadde laget det for anledningen.
De hadde laget bar og barmeny også.
Veiskilt hadde de også fått opp.
Kjempe god kransekake. Det var masse andre gode kaker også men de har jeg visst glemt å ta bilde av….
Festen varte ut i de små timer…..

Dette var en topp kveld på alle måter, god mat, gode kaker, bra dansemusikk, sang og latter sammen med venner og familie. Den beste festen på lenge, vi lever lenge på den.

Søndag spiste vi rester hos tante og onkel, vi bestemte oss for å bli der til mandag og fikk vasket et par maskiner med klær, veldig greit før vi dro videre på ferie.

Tante og Onkel er et fantastisk vertskap så vi følte vi var på all inclusiv denne helga. Virkelig en helg for minneboka ❤️

Mandag 15 August tok vi nok en gang turen nedover Gudbrandsdalen,denne gangen valgte vi å stoppe på Krekke for en overnatting.

Vi stoppet på Dombås og kjøpte soft is, smakte nydelig i varmen.

Krekke:

GPS: N 61°23’5.4 – E 10°15’47.9

Adresse: Krekke rasteplass

Pris: Gratis

Strøm: Nei

Fylling av vann: Nei

Tømming av toalett: Nei

Tømming av spillvann: Nei

Søppeltømming: Ja

Toalett: Ja

Dusj: Nei

Antall plasser: 6

Sesong: Hele året.

Annet: Dette er en rasteplass hvor noen plasser er reservert for bobiler.

Etter en forholdsvis lang distanse var det utrolig godt å komme fram, det var lettskyet og varmt og vi fikk raskt ut både møbler og grill. Etter en god middag tok vi oss en dubb i solstolen, herlig.

Hallgeir tar seg en velfortjent øl før grillinga.

Det er flott på Krekke, fantastisk at det finnes en så bra gratis plass for oss bobilister. Vi hadde en nydelig kveld der og ei rolig og god natt.

Tirsdag 16 August kjørte vi videre til Asker for å besøke Astrid, eldste datteren til Hallgeir. Siden det ikke er noen bobilparkering i Asker sentrum valgte vi å parkere utenfor Ikea på Slependen å ta bussen til Asker.

På veien til Asker kjørte vi forbi Tretten bru som kollapset dagen før, det var et skremmende syn.

Tretten bru.

Hallgeir og Astrid i leileigheten hennes i Asker, den er liten men imponerende godt utnyttet.
Det er koselig i Asker.
Vi spiste nydelig spareribs på Lancelot.

Vi hadde en veldig hyggelig ettermiddag/kveld sammen med Astrid før vi tok bussen tilbake til Ikea. Vi var en tur inne der om formiddagen og kjøpte litt småting, det er alltid noe å finne på Ikea. Jeg vil ikke anbefale å parkere der for overnatting, det er ganske mye trafikkstøy og vi følte også at det var litt ubehagelig å stå der dagen etter når kundene begynte å komme så vi var raske til å komme oss videre.

17 August kjørte vi videre til Risør og Tjenna bobilparkering. Der var det 24 grader og strålende sol når vi kom så da var det frem med shortsen.

Tjenna bobilparkering:

Adresse: Tjenna/Tjenngata

Pris:  kr 400 – 24 timer (2023)

Strøm: ja

Fylling av vann: ja (hentes i Tjennagata 9)

Tømming av toalett: ja

Tømming av spillvann: nei

Søppeltømming: ja

Toalett: Nei *

Dusj: Nei *

Antall plasser: 28

Annet: * Servicebyggene i sentrum har dusj, toalett og vaskemaskin/trommel mot betaling. Servicebyggene er åpent 1. mai til 31. august. Disse finner du i Strandgata og ytterst i Strandgata ved akvariet. Det nærmeste har et toalett (kr 5) åpent hele året. Eget servicebygg på bobilplassen blir vurdert, men tidspunkt for bygging har blitt utsatt flere ganger.

Vi ruslet oss en tur bort til Risør sentrum, der var det veldig koselig og mye fint å se på. Risør kalles den hvite by ved Skagerrak og regnes som en av Europas best bevarte trehusbyer.

Denne dagen laget jeg pizzagryte i omniaen, det fungerte supert og smakte kjempe godt.

Etter å ha spist en god middag og slappet av en stund tok vi oss en kveldstur opp til Risørflekken som er et gammelt sjømerke med flott utsikt over Risør by. Det er et av sørlandets eldste sjømerker, laget av hollandske sjømenn på 1600 tallet.

Risørflekken er synlig 12 nautiske mil fra land og blir den dag i dag brukt av sjøfolk og fiskere som navigasjonsmerke.

Flott utsikt fra Risørflekken.

18 August våknet vi dessverre til regn men temperaturen var fortsatt grei og vi bestemte oss for å ta oss en tur til Urheia, et kjempeflott friluftsområde med mange kanonstillinger og bunkerser fra andre verdenskrig. Der er også to vann med bademuligheter og utsiktspunkt over Risør.

Vi valgte å bli en natt til i Risør før vi dro videre til Lillesand dagen etter.

2 kommentarer til «Fjørtofta – Krekke – Asker -Risør.»

Det er stengt for kommentarer.