Bekkjarvik.

Søndag 1 August dro vi fra Bergen til Bekkjarvik. Det var frisk bris med kuling i kastene, men siden vi hadde unnavind ble det ingen dramatikk og vi fikk en fin tur i nydelig vær.

Etter trykkluftbehandlingen vi gjorde av wastegatene i Bergen var vi spente på om dette hadde hatt noen effekt. Det hadde det, vi fikk båten opp i plan også etter at motorene var varme men det tar fortsatt for lang tid så det er noe som ikke er som det skal fortsatt.

Askøybroa.

Hamna i Bekkjarvik har plass til 200 båter fordelt på 3 hamner. Det var ganske fullt på de 2 som er nærmest sentrum, men god plass på den som er lengst unna, så da valgte vi den. Det er ca 6 minutt å gå bort til sentrum der i fra.

Det var nydelig vær men veldig kald nordavind. Vi var en tur bort i sentrum og det er veldig idyllisk her, en koselig plass. Hamna i Bekkjarvik er kåret til beste gjestehamn både i 2007 og 2015.

Hallgeir fikk fisket fra kaia og fikk krabbeagn så da satte han ut teinene rett ved kaia. I mellom tiden gikk Basse og jeg en tur langs strandpromenaden.

Her er det kjempe flott tillaget med en fin grusvei.
Her er det en kjempe fin strand, skulle gjerne dratt tilbake hit en gang det ikke er så kald vind.
Det er virkelig idyllisk her.

Mandag 2 August gikk vi bort til sentrum og fikk satt på en vaskemaskin. De har både dusj, wc, vaskemaskin og tørketrommel i servicebygg, der var det rent og fint. Det kostet 20 kroner for vaskemaskin og 20 kroner for tørketrommel.

Det er et kjøpesenter inne i sentrum med 22 butikker, her er det en stor Spar butikk også.

Vi bestemte oss for å gå en tur på Kongsfjellet som er 185 moh. En veldig fin tur, man går opp til hovedveien fra hamna og tar til høyre forbi kirka.

Man går bare et lite stykke forbi kirka og da går man opp til venstre, det er godt skiltet.

Turen går på en bred og fin grusvei før man kommer opp til et langt parti med sherpatrapper, dette er en tur som passer for alle.

Her starter sherpatrappene.
Veldig fine trapper.

Etter turen dro vi opp teinene, vi fikk 6 krabber så det var nok til en liten lunsj.

Basse koser seg ombord.

Om kvelden hadde vi bestilt bord på Bekkjarvik Gjestgiveri og på veien dit gikk vi en tur oppom den flotte parken som er her.

Bekkjarvik Gjestgiveri ligger helt nede ved havna i sentrum, det er en kjempe flott resturant og vi spiste en fantastisk 3 retters middag. Man merker at her er det kokker som virkelig kan faget.

Kokkene er brødrene Ørjan og Arnt Johannesen. Ørjan fikk gull i Bocus d`or Lyon i 2015 og Arnt fikk høyeste anerkjenning i Norges Kokkemesteres Landsforening: «Årets Kjøkkensjef» i 2014.

Resturanten er rangert i White Guide – «The best resturants in the Nordic»

Hallgeir hadde kveite til forrett.

Jeg hadde kamskjell.
Hovedretten var okse, helt fantastisk godt og det møreste oksekjøttet vi har smakt.
Deilig dessert.
Vi drakk nydelig vin til middagen.

Vi kan virkelig anbefale en tur til Bekkjarvik Gjestgiveri, god service, flotte lokaler og nydelig mat.

Bekkjarvik er et tettsted i Austevoll kommune i Vestland. Tettstedet har 583 innbyggere per 1. januar 2020, og ligger ved Bekkjarviksundet øst på øya Selbjørn. Bekkjarvik kirke ligger her. Wikipedia

Vi likte oss godt i Bekkjarvik, en kjempekoselig plass med flotte turområder, vi tar nok turen hit igjen ved en senere anledning.