Ålesund.

Når båten nå var så ren og pen fant vi ut at vi like godt kunne ta et par dager i Ålesund før vi tar turen til Trandal i helga. Så gikk da dit onsdag kveld. Vi jobber begge i sentrum så er veldig greit å gå fra båten og på jobb.

Passet på å fylle diesel på veien for å slippe det i dag. Flere plasser å fylle rundt Ålesund, denne gangen fylte vi i Skarbøvika, under broa. Her har de bare MGO, marine gas oil. Den er litt billigere enn EN590 men soter litt mer. Går fint å bruke på gamle motorer som vi har men skal ikke brukes på moderne motorer. Det kan være litt ekkelt både å komme seg inn å gå ut her, alt etter vindforholdene den dagen så klart. Går ganske mye båter forbi her så blir en del sjø fra dem. Ligger ikke tau klart på kaia, så greit å ha dem klargjort på forhånd.

Kan være ganske stor trafikk forbi her, noe som skaper en del bølger.

Var på plass i Ålesund 20.30, god plass i havna heldigvis. Dette er jo vår nærmeste by, bare 20-25 minutt fra hjemmehavna så blir en del turer hit i løpet av året. Veldig greit å ligge her, vi la oss på de bryggene du kommer til med en gang du kommer inn til byen. Der kan det være litt urolig sjø, men disse dagene har det vært veldig bra. Det går også an å ligge lenger inne i Brosundet, der er trangere men mye roligere. Men solforholdene er dårligere der, så på fine dager foretrekker vi å ligge der vi ligger nå for da kan du nyte sola om dagen og flotte solnedganger om kvelden.

Der var vi på plass.

Ankerdram er jo viktig, denne kvelden ble det et glass rosevin som jeg nytte med utsikt mot en ganske så gedigen båt som visstnok tilhører en styrtrik russer.

Joda, ikke verste utsikta dette.

Siden vi kom så sent til byen ble det grilling av pølser til middag.

Grillsjef Hallgeir.

Når vi var på land med Kvikk senere på kvelden fikk vi så lyst på softis. Den var i største laget kan man si, spørs om det nærmet seg stengetid og han ville tømme maskina…. smakte godt gjorde den iallefall.

nam nam…

Torsdag hadde Hallgeir en middagsdate med Ida, mellomste dattera si. Jeg spurte derfor min gode venninne Chris om hun ville bli med ut å spise. Så da ble det innbakt pizza på Noona Lina ( fikk endelig italiensk resturant i byen for et par år siden) Kjempegodt! Mye folk der, så det er en populær plass.

Chris nyter maten.
Dette smakte.

En koselig date og en fin kveld, nå er det bare noen timer på arbeid igjen så setter vi kursen for Trandal. Håper det er plass til oss!