Trandal Country festival dag 1.

Litt fakta om denne fantastisk sjarmerende og spesielle plassen:

Trandal er en liten bygd i Hjørundfjorden i Ørsta kommune på Sunnmøre. Trandal har åtte innbyggere og to turistvirksomheter i form av Christian Gaard, et serveringssted som tiltrekker seg folk fra både fjern og nær, og turistbedriften Trandal Fjordhytter.

Trandal har ingen veiforbindelse med omverdenen, og kommunikasjon må derfor foregå sjøveien med ferge og båt.

Hvert år arrangeres det festivaler på Christian Gaard. Første helgen i juli går Trandal Bluesfestival av stabelen, og i begynnelsen av august arrangeres Trandal Countryfestival.

Vi har vært på begge deler flere ganger, flest ganger på bluesen. Det er alltid veldig god stemning på begge disse arrangementene og mye båter i havna. Sosialt og livlig. Siden havna har begrensa med plasser er det pålagt å kjøpe billetter til arrangementene når man ligger der, det synes jeg er helt på sin plass for å unngå at noen bare sitter i båtene og tar opp plass for andre som gjerne skulle vært på festivalene.

Vi er som regel innom Trandal flere ganger i løpet av sesongen, også når det ikke er festivaler. Er alltid like kjekt å komme dit, personalet er blide og hyggelige og du føler deg velkommen.

Det er også helt spesielt med nærheten til fjellet, og det er så deilig å gå seg en tur f.eks opp til Sætra og så ned igjen i båten å slappe av etterpå. Ganske så mektig å sitte i båten å se på de storslåtte fjella rundt deg, da føler iallefall jeg meg både ydmyk og takknemlig som har mulighet til å oppleve det.

Vi stressa ned i båten etter jobb for å komme oss avgårde, veldig spente på om det var plass til oss. Monica og Bjørn kom med hurtigbåt til byen klokka 16.00 og da var det bare å kaste loss. Fin tur innover i fint vær. Var på hengende håret, var kun en plass igjen som vi kunne ligge på, og den var ute i åpninga utenpå en annen båt. Der ombord var heldigvis kjentfolk som lot oss gå gjennom akterdekk for å komme på land. Kunne ikke ligge nær nok til å gå over plattformene pga urolig sjø.

Da var vi på plass.
Egil vår gode og tålmodige båtnabo.
Festivalområdet er klart ?

Etter at vi hadde fått i oss middagen, grilla sommerkoteletter. Var det bare å komme seg opp på flybridge og nyte fineværet, deilig temperatur og periodevis sol.

Gjestene koser seg, Trandalhatten i bakgrunnen.
Bjørn og Hallgeir
På vei opp til festivalen, fått selskap av Jostein som nok en gang hadde fått jobben som havnesjef.
Disse blide karene var nok en gang på plass for å selge diverse cowboyutstyr.
Bjørn kjøpte seg flott hatt.
Jeg klarte så vidt å motstå fristelsen, måtte jo såklart like best den dyreste hatten som var der. Skikkelig lekker, sukk.

Denne kvelden var det ikke noe som skjedde på hovedscena, men på trubadur scena og i «løda» som det heter på søre sunnmøre. Det betyr låven. Der var det god stemning og mye bra musikk, vi fikk testa dansefoten, veldig artig kveld.