Valdemarsvik og Öland.

Søndag 2 juli kjørte vi til Valdemarsvik, vi håpte å få plass på Stellplassen inne i sentrum men der var det fullbooket. Vi hadde ikke fått med oss at der måtte man forhåndsbestille.

Det var skuffende for det var flotte plasser nede ved havna og helt inne i sentrum, men da måtte vi finne et annet alternativ og det ble på Grännäs Camping og Stugby:

Adresse: Festplatsvägen 1, 615 33 Valdemarsvik,

Telefon:  +46 123 514 44

Pris: 200,- sek. uten strøm rett ved siden av resepsjonen eller 400,- sek. inklusiv strøm på store og fine plasser på gress.

Toalett: Ja

Dusj: Ja, det er litt langt å gå opp til servicebygget fra campingen.

Vi hadde et par skikkelige regnbyger på veien dit, men det ble heldigvis opplett etterhvert.

Når vi kom frem slappet vi av en stund, jeg satt ute og nytte solen men plutselig kom det en ny regnbyge og da var det bare å rømme inn.

Vi var alle slitne etter bilturen og også skuffet over at vi ikke fikk plass inne i sentrum som vi hadde tenkt, så vi fant ut at vi ville gå inn til byen for å spise, ingen av oss følte for å lage middag den kvelden.

Det var en fin gåtur inn til sentrum og det var ikke langt, 1.3 km i fin natur. Det er et lite og koselig sentrum i Valdemarsvik med noen få butikker og spisesteder, vi var der inne etter at butikkene var stengt så vi fikk ikke sett skikkelig hva som fantes der.

Det var flotte blomster dekorasjoner inne i sentrum.

Vi valgte å spise på Melke´s Krog, det ble pizza på alle. Jeg valgte Calzone og den var veldig god og utrolig mektig.

Godt med Calzone.
En flott fontene inne i Valdemarsvik.

Når vi kom tilbake til campingen gikk mamma og jeg en liten tur med Basse ned på den fine badeplassen, der er både strand og badebrygge men det hadde nok vært en del folk der i helga, for det lå ganske mye søppel og rot utover noe som trakk ned inntrykket litt.

Fine brygger og helt grei badestrand.

Vi tok ganske tidlig kveld for vi ville opp og komme oss avgårde til Öland i 10.00 tiden på mandag.

Mandag 3 juli kjørte vi til Öland og Böda Hamn Stellplats:

Dette er en kjempe fin bobilparkering med plass til 40 biler, men bare 10 av dem med strøm. Alle plassene med strøm var opptatt når vi kom så første natta stod vi på en plass uten strøm.

Adresse: Bödahamnsvägen 47

Betaling via appen campingspot.com.

Pris: 210,- sek. uten strøm og 270,- sek. med strøm.

Toalett: Ja

Dusj: Ja, innkludert i prisen. Får kode til servicebygget inne på appen etter å ha betalt. Fint service bygg med fem toalett, 1 av dem er handikappvennlig og 4 dusjer med god plass til å legge fra seg klær. Godt trykk i dusjen og rikelig med varmt vann.

Vaskemaskin: Ja, gratis så vidt jeg kunne se, men det er en bok man må skrive seg opp i for å booke tid.

Tørketrommel: Ja, samme som for vaskemaskin.

Tømming av toalett: Ja

Tømming av gråvann: Ja

Vannpåfylling: Ja

Det var fint vær når vi kom hit men ganske mye vind, så det var ikke mulig å sitte ute ved bilene. Vi gikk oss derfor en tur bort for å se på den fantastiske stranda og oppdaget at det var mye mindre vind der, for den ligger i le.

Vi pakket derfor med oss stoler og diverse og tok oss en tur bort dit, vi fikk noen fine timer der i sola, herlig.

Den fantastiske stranda, skulle tro vi var i syden.
Tipp, topp tommel opp.

Om kvelden tok Hallgeir og jeg oss en liten rusletur bort på campingen som ligger like ved, for å se hvordan det så ut der og for å sjekke om det var ledige plasser i tilfelle vi ikke klarte å få plasser med strøm dagen etter. Det var ledige plasser der så da hadde vi en back up plan om det ikke skulle ordne seg på Stallplatsen, der vi helst ville være.

Etterpå gikk vi en tur bort på moloen, det var en fin men ganske kjølig kveld.

Det var flott ute på moloen.

Tirsdag 4 juli var mamma på hugget når hun stod opp, så hun gikk en runde å sjekket om det så ut som noen hadde tenkt å dra av dem som stod på plassene med strøm.

Og jammen så hadde hun flaks, hun snakket med noen som holdt på å pakke sammen og de skulle kjøre om ca 5 minutt så da fikk hun sagt fra til Palmar og de fikk kapret den plassen.

Ikke så lenge etterpå så begynte naboen til den plassen å pakke sammen så da sa hun fra til oss og vi var heldige og fikk den, dette var to kjempe fine plasser der molen begynner med fantastisk sjøutsikt.

Disse plassene var vi veldig fornøyde med.
Kan ikke bli stort bedre enn dette.

Været var for det meste grått og med noen regnbyger innimellom men også noen perioder med sol, vi gikk en tur på butikken, det er 1.6 km å gå fra bobilparkeringen, en veldig grei tur.

Her fikk vi handlet inn litt mer pålegg og forskjellig som vi trengte.

Mamma hadde med seg vaffeljern og disket opp med vafler til lunsj, nydelig.

Det var desverre for mye vind til at vi kunne spise ute, men det smakte nydelig uansett.

Mamma og jeg var en liten tur nede på moloen og der var det en liten, artig butikk som solgte mange forskjellige typer syltetøy, ketcjup, salsa, kjeks o.l. Vi fikk smake på mye forkjellig og mamma kjøpte seg et glass med syltetøy.

Litt av utvalget.

Om ettermidddagen klarnet det opp og ble fint vær, men fortsatt blåste det friskt.

Jeg er klar for en bedre middag, satte meg ute på moloen med et glass vin som aperitiff.
2 flotte svaner. Jeg har aldri sett så mange svaner på en gang før, på det meste talte jeg 21 stk.

Vi bestilte bord på Böda fisk, rökeri resturang som ligger oppe på kaia ved stallplatsen. Der spiste vi nydelig varmrøkt laks med eplesaus, veldig godt.

Servicen var også helt topp, til tross for at de hadde det ganske så travelt denne kvelden, kelneren var både blid og oppmerksom.

Nydelig middag, varmrøkt laks med eplesaus.
Fiskebutikken, gatekjøkkenet og resturanten.

Desserten tok vi i bilen, vi kjøpte med oss deilig jordbær når vi var på Ica.

Vi koste oss i bilen om kvelden for det var for kald vind til at vi orket å sitte ute, men det var flott å sitte inn å se på havutsikta og den flotte solnegangen.

Det ble en kjempe fin solnedgang.

Onsdag 5 juli: I dag våknet vi til sol, men fortsatt ganske kraftig vind. Mamma og jeg bestemte oss derfor for å ta oss en tur bort på stranden siden der var mye lunere på mandag når vi kom.

Joda, vi fikk oss vel en liten time der hvor det var varmt og deilig, jeg måtte teste temperaturen i vannet men det var temmelig kaldt og siden det er veldig langgrunt her så fristet det ikke med et bad. Plutselig snudde så vinden og det ble for kaldt til at vi orket å sitte på stranda.

Det var fint på stranda så lenge det varte….

Vi bestemte oss for å få med oss Hallgeir og Palmar å gå oss en tur. Vi hadde ikke sett noen oppmerkede turstier her men satte kursen mot vindmøllene som vi ser fra bobilparkeringen. Da fant vi en fin tur vei ved siden av campingen, der var det også en aggility bane som Basse fikk teste, det virket som om han syntes at det var gøy. Den var inngjerdet så der kunne han få være løs og få rase fra seg litt, det så det ut som om han trengte.

Vi fikk oss en fin rundtur på 6 km i variert terreng.

En koselig tursti rett ved campingen.

Etter turen kjøpte vi oss en mjukglass på gatekjøkkenet, den smakte godt i sola.

Nå ble det veldig bra vær igjen så vi satte oss bort på gresset ovenfor badestranden og koste oss der en god stund, men så kom det en del skyer og da var det bare å innse at det var slutt på solingen for i dag.

Det er en artig liten butikk nede på kaia ved bobilplassen som heter Miss Sally, der var det mye fint å få kjøpe, både av hagekunst og pyntegjenstander.

Jeg er fornøyd med handelen.
Jeg kjøpte disse fine pyntetingene.

Vi har hatt fine dager her i Böda hamn til tross for et varierende vær og mye vind, men dette er virkelig en flott ställplats med alle fasiliteter og vi ser ikke bort i fra at vi kommer tilbake hit en gang.

I morgen er det på tide å flytte på seg igjen.