Stramming av pakkbokser

Pakningene i pakkboksene er nylig skiftet så da vi overtok Carpe Diem var de ikke mye vann som kom inn. Etter hvert har det øket på med drypping så lensepumpe går litt vel ofte syns vi. En rask inspeksjon viste at det dryppet 1-2 pr sekund så nå var det på tide å etterstramme litt. En enkel operasjon egentlig, lett tiltrekning av to 16mm muttere til det drypper sånn passelig, 1-2 drypp pr minutt var målet, men det er noe trangt å komme til der bak!!

Langt der nede sitter styrbord side pakkboks..
Babord side er litt enklere, men umulig å nå fra oversiden.

For å komme til må man legge seg ned sidelengs mellom motorer, under eksosslanger/rør, og ake seg bakover til man når tak i å skru. Tidligere eier bekreftet angrepsmetode, men jeg fant fort ut at dette ble for trangt for meg, var rett og slett redd for å bli sittende fast der nede, så jeg valgte å skru av eksosbendet på styrbord motor for å få litt mere plass. Fortsatt var det trangt nok, men det gikk! Benyttet samtidig muligheten og kjente på slark i turbo aksling, den var teit og fin.

Greit å inspisere i samme slengen.
Eksosbend innvendig. Kjølevann kommer gjennom spaltene og kjøler eksos på vei ut. Pirket ut litt koks på 2-3 som var tett, ellers ser det fint ut.

Hele jobben tok sikkert 1 time, neste gang gjør jeg det på halvtimen.