Pinsehelga 2020 i Trandalen.

Vi har hatt ei fantastisk pinsehelg i vakre Trandal som ligger i Hjørundfjorden på Sunnmøre. Endelig klaffet det med været og vi fikk strålende sol hele helga, vel fortjent etter den våte og kalde våren vi har hatt.

Vi dro innover fredag ca klokka 15.00, tok det veldig rolig helt til vi kom til Vegsund og bare nøt det å kunne sitte oppe i sommerklær og nyte naturen.

Så utrolig deilig.
La oss få mye slikt vær i sommer….
Et cruiseskip og 2 hurtigruter i Ålesund.
Her passerer vi Ålesund.

Blir aldri lei av turen inn Hjørundfjorden, alle de majestetiske fjella er et flott skue. Snøen ligger fortsatt ganske langt nede.

Var bare 3 båter i havna når vi kom, men fylte seg fort opp utover kvelden. Chris og Helge, et vennepar av oss kom med båt rett etter oss og Kristin og Bent Hugo, et annet vennepar kom med bobil en stund før oss. Deilig å endelig få lov å være litt flere sammen, har savnet det.

Senere på kvelden kom onkelen min Jogeir også med båt og lørdag dukket jammen flere slektninger opp, Sylvi og Bengt kom med seilbåt, så dette ble ei sosial og artig helg. 🙂

Fredag kveld og ganske mye båter i havna.
Vi var så sultne når vi kom inn at vi hev oss rundt og grilla i en fei. Smakte med røkte nakkekoteletter, sellerirotsalat, salat og dressing.
Kjøpt nye putetrekk på pynteputene på Kremmerhuset, ble ikke så fint med blå lenger etter vi fikk trekt opp igjen putene, men rosa ble bra.
Investerte også i satengsengesett på Princess til halv pris, litt lei av det maritime nå, godt med noe annet.

Etter maten gikk vi opp til Christian Gaard, har vært tøffe tider for dem så nå er gleden stor når de får lov å ta i mot gjester igjen. Foreløpig er det bare lov med 50 stykker, så vi hadde reservert bord på forhånd. De måtte desverre avvise flere denne helga, og det var ikke noe gøy for dem.

På vei opp til Christian Gaard.
Smakte godt med en cider oppe på Christian Gaard.

Ble en livlig kveld i godt selskap, satt ute på verandaen helt til det ble for kaldt, så trakk vi inn i gamlestua med fyr på peisen, kjempe koselig.

Lørdag var været like strålende og vi gikk oppover mot Sætra sammen med Kristin og Bent Hugo. Det er litt i underkant av 13 km tur/retur fra havna. Denne gangen snudde vi i siste svingen pga snø, en veldig fin tur.

Når vi kom ned igjen koste vi oss ute i sola på flybridge før vi dusjet og stelte oss. Vi bestemte oss for å ha felles grilling utenfor bobilen til Kristin og Bent Hugo, alle hadde med seg grillmat og forskjellig tilbehør så det ble veldig bra.

Klare for å grille.
Smakte fortreffelig.

Koste oss her utover i de små timer. På bildet under ser dere Trandalshatten, og ved siden av den kan man tydelig se et ansikt i fjellsiden. Det blir visst kalt St.Peter fikk vi vite av Asbjørn, en av de som står på og jobber her inne.

Her hadde jeg vært borte på Christian Gaard et nødvendig ærend og fikk skyss med Asbjørn bort igjen til bobilen, ble litt hyling.

Søndag gikk vi tur igjen sammen med Kristin og Bent Hugo, da gikk vi nesten bort til ene enden som heter Nes. Satte oss nede ved noen naust og koste oss i vannkanten. Kristin og jeg hadde så smått planer om å bade men var litt bølger og vind så vi slo det fra oss.

Godt å ha med seg forfriskninger på turen.

Etter turen ble det mere båtkos i fineværet, etterhvert ble mannfolka samla i en båt og damene i en, mye latter og moro. Ble en liten tur opp på Christian Gaard om kvelden, men ga oss relativt tidlig med tanke på hjemreise på mandag.

Tira, hunden til Chris passer på. Har god oversikt her.
Latteren sitter løst sammen med Chris og Kristin. Jeg hadde problem med å løsrive meg fra sola for å komme meg i dusjen, men ble til slutt. ( Ja, etter dette bildet ble tatt… )

Mandag var det ikke fullt så strålende, litt disig. Men vi fikk en kjempe fin tur hjem. Ei topp helg som inneholdt alt som skal til: sol, sommer, turer og gode venner, blir ikke så mye bedre enn det.

Takk for denne gang Trandal.