Ålesund og Trandalen.

Torsdag 11 juni gikk vi til Ålesund om kvelden. Vi måtte fylle diesel før helgeturen, og fant ut at da kunne vi like gjerne gjøre dette torsdag å overnatte i byen, før vi dro videre etter jobb fredag.

Var meldt strålende vær hele helgen og det var en god del båter allerede på torsdag kveld. Men vi fikk en grei plass utenpå en annen båt.

Greit å ligge her.

Bestemte oss for å ta middagen ute og tok oss en tur på Real American Steakhouse i Apotekergata. Maten var like god som sist, og jeg kan virkelig anbefale å ta turen dit om du er i Ålesund og har lyst på en skikkelig burger. Søtpotetchipsen deres er også kjempe god, og bra service i tillegg.

Nydelig kveld i Ålesund.

Fredag gikk ikke timene fort nok på jobb, været var strålende og vi lengtet etter å komme oss avgårde. Vi hadde opprinnelig tenkt oss til Runde men siden der var meldt en del vind, som vi vet kan være temmelig sur der ute og flere grader kaldere enn i Hjørundfjorden falt valget på Trandal nok en gang.

Hadde en flott tur innover, blir aldri lei Hjørunfjorden, like vakkert hver gang.

Var en del båter i Trandal allerede når vi kom, men fikk heldigvis plass inntil brygga, litt langt ute og der kan det bli litt urolig, men ikke verre enn at vi tåler det.

Fyltes opp utover kvelden.

Vi ble kjent med et veldig hyggelig par som lå på andre sida av brygga og bestemte oss for å ta en tur opp på Christian Gaard om kvelden sammen med dem. Et annet par som de kjente ble også med, ble en hyggelig og morsom kveld.

Oppe på Christian Gaard kan man nyte ei nydelig utsikt , her inne får man ro i sjela.

Lørdag hadde Hallgeir bursdag og fikk pakke til frokost.

Hurra for deg som fyller ditt år….

Johnny som vi ble kjent med på fredag ville gjerne være med oss på Sætra, så vi la lystig i vei etter frokost. Hundene deres Luca og Fiona var også med.

Denne gangen valgte vi å gå stien i stedet for veien, det var nesten 4 km kortere men føltes ikke sånn siden det er en del mere krevende. Men er også mer interessant, ganske gjengrodd i begynnelsen men går helt fint å ta seg frem der.

Gjengrodde stier.
Når man er nesten oppe på Sætra kan man fylle vannflaskene med helt rent Trandalsvann, iskaldt og smaker fantastisk.
Luca og Fiona.
Fortsatt en god del snø i fjella.

En flott og varm tur.

Om kvelden ble det bursdagssang for Hallgeir, gitarspilling og allsang ombord med oss før vi nok en gang tok turen opp på Christian Gaard. Der var det trubadur og god stemning, fikk enda flere trivelige, nye bekjentskap. Mye blide og glade folk som setter pris på å kunne være mer sosiale igjen, fineværet la jo heller ingen demper på stemninga.

Kjempe flink trubadur.
Fantastisk kveld.

Nok en vellykket kveld i godt selskap.

Søndag tok vi oss en sykkeltur ut på Nes. Har kjøpt oss brukte, sammeleggbare sykler. Ville teste om dette var noe for oss, fungerer helt greit, selv om de er en smule tunge å sykle på. Er grusvei og siste stykket ut til Nes er en kjerrevei så det var humpeti dumpeti, men en fin tur.

En liten pust i bakken.
Denne plassen her altså…. fantastisk vakkert.
Syklet også en tur ut i andre enden når vi først var i gang.

Var veldig lummert, men skyet til utover ettermiddagen. Vi koste oss der inne helt til klokka 17.00 før vi satte kursen hjem, da hadde det blåst opp en del så det var temmelig urolig i havna. Første delen av tuen ble litt skvalpete men roet seg heldigvis etterhvert.

Nok ei super helg på denne fantastiske plassen, virkelig et paradis på jord. Betjeninga her er blide, hjelpsomme og hyggelige selv om de til tider har det veldig travelt. Så er du på Sunnmøre så anbefaler jeg virkelig å ta turen til Trandal.