Påskeferie del 2.

I går var Hallgeir ute å dro teinene, ikke mye å rope hurra for, en enslig krabbe. Den fikk lov å slippe ut igjen.

Tøffer avgårde med stor optimisme.
Men akk, ble med den ene stakkaren her…

Det var lite vind i går så Hallgeir fant ut at det var på tide å prøve seg på fridykking, han har bare prøvd det en gang før, og det var ikke fra båten. Jeg satt parat til redningsaksjon om det skulle bli nødvendig ( håpte kraftig på at det ikke skulle bli det.. ) det gikk heldigvis fint, selv om drakta beklageligvis lekker i halsen og han ble temmelig så kald, dårig sikt var det også.

På med blybelte.
jaja, hver sin lyst sier nå jeg….

Ut på dagen bestemte vi oss for å gå til Ålesund for å fylle diesel, er jo bare rett over fjorden så fort gjort. Var lite båter så vi bestemte oss for å bli noen dager, fikk fin plass inne i Brosundet. Lunt og fint å ligge der.

Vel fortøyd, god avstand mellom de få båtene som er her.

Gikk oss ei runde i byen, heldigvis opplett men kald og sur vind, så det var godt å komme ombord igjen.

Brosundet.
Ser Fjellstua med trappene opp i bakgrunnen.
Vårfornemmelse med stemorsblomster.
Tar sikkerheten på alvor i Ålesund, til og med statua har fått munnbind.
Moljafyret.

Om kvelden bestemte vi oss for å gå ut og spise, hadde på turen før på dagen sett at de holdt åpent på Real American Stekhouse. Selvølgelig med ferre bord enn vanlig og god avstand mellom bordene, håndsprit stod fremme og alt ble gjort etter forskriftene, så det føltes trygt å spise her.

Kjøpte oss burgere med søtpotetchips, kjempe godt. Kan anbefale å ta turen hit.

Nydelig middag.
Var utrolig deilig å føle at verden var normal igjen et lite øyeblikk.

I dag våknet vi til nok en grå dag men ikke regn så vi bestemte oss for å gå tur langs Borgernes vei, og stien opp til Aksla stadion og trappene ned igjen. Dette er en flott tur, det er også veldig populært å gå trappene opp til Fjellstua og ned igjen. Det er 418 trappetrinn og du blir belønnet med en helt fantastisk utsikt over bysentrum og øyene rundt og de mektige Sunnmørsalpene.

Godt skiltet hele veien.
Fin sti innover.
Stioen oppover er ganske bratt i enkelte parti, tørt og fint å gå.
Treffer på forkjsellige morsomme skapninger også på turen.
Fantastisk utsikt fra Fjellstua.
På vei ned igjen kan du ta en stopp på «Byrampen» og nyte utsikta.
Trappene ble renovert for noen år siden, det var mildt sagt omstridt, men jeg synes det ble veldig bra.
Vel nede igjen og Hallgeir har fått på pinnekjøttet, det skal smake.
Smakte fantastisk med ei søt og saftig Cevita appelsin etter turen.

6 kommentarer til «Påskeferie del 2.»

 1. Ja, sommerferien er vi veldig spent på. Har egentlig bestilt sydentur men den utgår jo rimelig sikkert. Så da får vi håpe at det bare går framover og at ting åpner mer og mer så det går an å få en flott Norges ferie med båten ? vi tenker Sørover, veldig lyst til Hardangerfjorden.

   1. Takker ??. Ja vi ligger i en båthavn i nærområdet som var åpen for båter. Sanitæranlegget er stengt da , men vi har jo alt vi trenger ombord ?. Butikken har vært åpen et par dager ,og vi har tatt våre forhåndsregler i disse tider. Har hatt noen fine dager , men i dag har det vært ganske surt. Heldigvis godt og varmt i båten ,og MASSE digg i påske egget ????????. Fiskelykke har det også vært , to sjøørret havnet på grillen ?.

    1. Høres ut som ei fin påske ? vi har ikke noe til vær, men som du sier, varmt og godt i båten ? rare tider men må gjøre det beste ut av det og ta våre forhåndsregler, så får vi håpe verden snart er tilbake til normalen. Fortsatt god påske ??

     1. Takker ! ? Glad vi har båten i disse surrealistiske tider. Nok å henge fingrene i der , spesielt nå når det nærmer seg båtpuss ?. I dag har jeg vært og hentet ny batterilader for eksempel. Før vi vet ordet av det er sommeren her?. Håper vi kan gå fritt med båten da ,og at noen ting såfall er tilbake til «normalen» ??????! Så gjenstår det å se hvor ferden går da ?

Det er stengt for kommentarer.