Otta – Hamar – Fagernes -Josybuda.

5 August 2022 var vi endelig klare for ferie, gjett om det skulle smake! Vi måtte dele den litt opp pga at vi skulle i 60+60 års lag på Fjørtofta hjemme på Sunnmøre den andre helga i ferien vår.

Vi valgte derfor å ikke dra så langt av gårde første uka og bestemte oss for Hamar som første destinasjon.

Vi dro sammen med mamma og Palmar, de har hatt bobil noen år og kunne gi oss litt gode råd og tips på veien.

Første stopp ble Otta og en overnatting der, her er det gratis å stå så det er ingen fasiliteter men helt greit for en natt.

Otta – her stod vi fint før vi ble jaget….

Vi la merke til at en del av området var sperret av når vi kom, men sperrebåndene lå delvis nede. Vi hørte med noen som stod der fra før og de mente at det ikke var noe å bry seg med for det hadde stått andre der før på dagen.

Jo takk, når vi hadde funnet oss godt til rette og tatt oss et lite glass eller to så kom det et circus inn på plassen og skulle stå der. De skulle begynne å rigge til teltet for forestilling dagen etter og vi måtte flytte oss. Det var mange flere som måtte flytte seg enn de som stod inne på det området som var sperret. Siden vi hadde drukket litt alle sammen kunne vi ikke flytte oss langt, så da ble det bort på utkanten av plassen rett foran Rema.

Det ble en bråkete natt siden de jobbet med montering av teltet til langt ut i de små timer. Vi stod opp tidlig for vi ville komme oss til Hamar der det var meldt sol, men vi rakk ikke å få i oss frokosten en gang før det kom en kar og sa at vi måtte flytte oss for de fikk varelevering snart.

Ja, da var det ikke annet å gjøre enn å komme oss avgårde, vi stoppet litt lenger nede i Gudbrandsdalen og fikk i oss frokosten før vi fortsatte turen.

Vi hadde 10 års bryllupsdag i går og fikk nydelige roser av den mellomste datteren til Hallgeir og kjæresten, de måtte vi jo bare ta med oss ❤️
Hallgeir og Palmar gleder seg over å være på tur.

Vi var fremme på Hamar Bobilhavn i 12 tiden den 6 August. Bobilparkeringen ligger idyllisk til, vestvendt og med gode solforhold langt utover kvelden.
Det tar ca. 5 minutter å gå til sentrum, og i tilknytning til bobilparkering/båthavn finnes det en kro/restaurant, her kan du få kjøpt både mat og drikke.

Det er tømmestasjon og vannpåfylling ved innkjøring til båthavna, (Marinesenteret)

Adresse: Hamar båtforening, Brygga 12, 2317 Hamar

Pris: Kroner 240,- ( Betales på automat ved Tjuvholmen Kro ved ankomst )

Strøm: Ja

Fylling av vann: Ja ved innkjøringa.

Tømming av toalett: Ja ved innkjøringa.

Søppeltømming: Ja

Toalett: Ja

Dusj: Ja

Vaskemaskin: Ja, koster 50,- nok.

Antall plasser: Ca 20.

Vi fant heldigvis sola på Hamar, sommeren på Sunnmøre var rett og slett begredelig så vi var skikkelig sugne på fint vær.

Siden vi hadde 10 års bryllupsdag 4 August valgte vi å feire på resturant denne kvelden.

7 august: Vi våknet til strålende sol og bestemte oss for å ta frokosten ute. Det ble egg og bacon på grillen, og det smakte fortreffelig.

Grillsjefen.

Etter frokost gikk vi oss en fin tur ut på Domkirkeodden og så på ruinene av Domkirka. Det er en flott tillaga strandpromenade på Hamar med skikkelig sydenstemning.

Kjempe flott badestrand.

Domkirkeruinene er en del av Hedmarskmuseet og ruinene er det som er igjen av den gamle Hamar domkirke, som ble påbegynt i 1152 og stod ferdig ca 1200.

Stupetårnet står på Koigen, ved bredden av innsjøen Mjøsa. Byggingen av dette ble en skandale pga tiden det tok å bygge det og summen det til slutt kom på. Det skulle opprinnelig koste 1.5 millioner kroner men endte på 25,8 millioner kroner.

Det berømte stupetårnet.

Klokkespillet i Mjøsa består av 24 klokker og spenner over to oktaver, de har ulik størrelse og veier fra 29 til 680 kilo. Totalt 3,8 tonn.
Denne steinene viser de største flommene på Mjøsa.

Om kvelden var mamma, Palmar og jeg på sykkeltur, det er kjempe fine sykkelstier på Hamar, vi syklet både på grus og asfalt og det var mye fint å se på underveis.

8 August: Bursdagen til Palmar 🥰 Den ble feiret med et herlig krabbemåltid, han hadde fått masse hjemme som han frøs ned og tok med seg på tur til stor glede for oss andre.

Om ettermiddagen laget jeg jordbær/rabarbra pai som vi koste oss med før vi skålte i musserende.

Om kvelden tok vi oss en tur på strandpromenaden og fikk oss gode drinker, det ble en flott feiring av en topp kar.

Fagernes.

9 August bestemte vi oss for å flytte på oss og valget falt på Fagernes Camping. Det er en utrolig fin camping plass med fine bobilplasser. Man kan velge å stå enten på asfalt eller som vi gjorde med en liten gressflekk og platting på hver plass.

Det er flere flotte servicebygg her med alle fasilieter, rent og fint overalt. Man betaler i resepsjonen ved ankomst og får da adgangskort til servicebyggene.

Adresse: Tyinvegen 23, 2900 Fagernes

Pris: 420,-

Strøm: Ja

Dusj: Ja

Tømming av toalett : Ja

Tømming av gråvann: Ja

Vaskemaskin: Ja, må kjøpe poletter i resepsjonen, vet ikke pris for vi brukte det ikke.

Tørketrommel: Ja, må også kjøpe poletter i resepsjonen.

Søppeltømming: Ja

10 August hadde mamma og jeg oss en fin tur på Kviteberg, det var bratt og varmt og utsikten var fantastisk 😎🌞 Hallgeir og Palmar tok seg en sykkeltur til Leira 🙂

Begynnelsen av stien opp mot Kviteberg.
Stien var ganske bratt enkelte steder og mamma syntes det var godt der var tau å holde seg i.
Vi hadde oss en liten hvil i den flotte paviljongen på toppen.
Jeg nyter utsikten over Fagernes.
Koser oss i solen, jammen er det godt med sommer.

Om kvelden var vi ute å spiste på Chen`s Bejing House, god mat.

Josybuda på Kalvatn.

11 August dro vi videre til Jossybuda på Kalvatn, her spiste vi nydelig potetball i regnværet, det var slutt på sommeren nå når vi var tilbake på Sunnmøre.

Adresse: Månanesvegen 267, , 6110 Austefjorden

Pris: 250,- inkl.strøm

Det er dusj og toalett i kjelleren på hovedhuset, døra er åpen så lenge det står bobiler der.

Påfylling av vann: Ja

Tømminga av toalett: Ja

Josybuda er et veldig sjarmerende lokale med mange antikviteter, de har også en utsalgsbutikk i kjelleren.

Vi kom ganske sent og hadde lokalet for oss selv, men det hadde vært en del folk der tidligere på dagen.
Hallgeir ville gjerne teste orgelet.
Nydelig potetball.
Mamma og Palmar er mette og fornøyde.

Vi ble her en natt før vi dro videre til Fjørtofta og 60 + 60 års feiring.

2 kommentarer til «Otta – Hamar – Fagernes -Josybuda.»

Det er stengt for kommentarer.