Ny førersofa

Fører sofa ble fort avslørt som ubehagelig i sommerferien sist sommer. Vi hadde ett par 5 timers etapper i litt dårlig vær og det ble ganske travelt for meg som sto til rors.

Etter litt vurdering av omstopping og omtrekk av den gamle kontra å kjøpe ny så landa oss på ny, mest på grunn av dårlig ryggstøtte på den gamle. Valget falt på denne

Dette er en Bluesea Porto Sofa Twin 85 fra Maritim.

Vi skal ikke ha noe skinner for justering av posisjon så valget falt på å montere lekter på stolen for så å montere dem fast i benken med franske treskruer.

Det er gjenget for 8 mm bolter i skinnene på tvers. Senket ned så dem Dykker under lektetoppen.
Fire lekter skulle gi godt feste.

For å finne ut hvor hull skal være så merket jeg av lektene etter å ha plassert stolen på plass. Borret hullene i benken med 10mm bor, satte benken på plass igjen og merket av gjennom hullene med en blyant. Borret så med 6mm for en god fit til 8mm grove tregjenger. Legg merke til klossene som hever front av stolen 12mm. Det gav mye bedre stilling for ryggen og høyden ble perfekt!

Boltene fra innsiden av benken.
Montert og klar til bruk.

En del etterarbeid gjenstår. Det blir en del bart ubehandlet treverk og noe glipper å tette her og der. Blir å lage plater kledd med hvit skai som fikser dette, men det blir nok etter påske.

En kommentar til «Ny førersofa»

Det er stengt for kommentarer.