Ny båt kanskje?

Etter at årets sommerferie var unnagjort har vi tatt gjeldende båtsituasjon opp til vurdering. Vi avkortet distansen i år til litt over det halve av det vi hadde planlagt, men likevel ser vi at det å dra på lange turer med en hurtigående cabin cruiser blir dyrt på grunn av diesel forbruk. Vi planlegger å gjøre flere 1000 Nm turer i sommerene som kommer, og etterhvert som ferier blir lengre ( seniluka) så kan det blir enda lengre turer på sikt. Vi har derfor bestemt oss for å legge Carpe Diem ut for salg.

Den vil bli erstattet av en ny Carpe Diem, og bloggen kommer til å fortsette. Nå har vi noen vedlikeholds oppgaver og tilhørende innlegg som skal gjøres først, og deretter blir det blogging om det å finne en ny båt.

Hvilken båttype skal vi velge?

Skal vi ha mindre diesel forbruk så er det en saktegående båt som må til. Seilbåt, trawler, moderne deplacement båt som Greenline eller Bavaria E40, eller motorseiler er det vi har funnet som kandidater, men av ulike grunner har vi nå mest tro på at en motorseiler vil være det beste. Vi tar gjerne imot synspunkt og innspill på hva vi bør velge!

Om noen er interessert i å kjøpe Carpe Diem så ta kontakt via bloggen eller facebook siden vår.

Link til annonse :

https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=229867808

5 kommentarer til «Ny båt kanskje?»

 1. Hei og takk for sist.
  Har dere vurdert å bare ta det med ro?
  I 7 knops fart bør dere klare godt under 1,5 liter på mila. Vår 41/43 med -72 Volvoer går på ca 1,6 i 7,5 knop.
  For å klare særlig mye rimeligere med så stor båt, må dere over på seil..

  1. Hei og takk det samme!
   Ja det er jo å ta det med ro som er løsningen enten vi fortsetter med CC eller finner noe annet. Vi er omtrent på samme forbruk som du på sakte fart, men det blir alltid noe raskere tempo når det er litt dårlig vær slik at vi snitter gjerne på 3 l/Nm. Vi kan sikkert presse det ned i 2 uten at vi går mye sakte i dårlig vær også. Vi har en konkret stor motorseiler som vi undersøker nå, 7 knop uten seil oppe med ca. 10 l/t blir en del mindre. Samtidig kan man heise noe seil i god vind og få ned l/Nm betydelig, så kanskje realistisk ett snitt på 1 l/nm. Har man god tid kan man få dette enda mere ned, men det er overraskende ofte motvind etter min erfaring 🙂
   Tanken er jo at en litt stor motorseiler også vil gi rolig gange også i litt dårlig vær slik at det går greit å gå sakte der det nå er fristende å øke farten.

 2. Lykke til med salget, heldige de som kjøper denne flotte båten 😀
  Spennende hvilken type båt dere velger.
  Var veldig kjekt å treffe dere i Rosendal, kanskje vi treffes neste år?
  Hilse SÅ mye 😀😀😀

  1. Hei Lise-Janne 🙂 Takk for det, vi bare vurderer det så vi får nå se. Det varveldig kjekt å treffe dere også og det er slett ikke umulig at vi dukker oop på deres kanter neste år også ( om vi har båt ) vi likte oss så godt 🙂Må hilse Bernhard 🙂

Det er stengt for kommentarer.