Impregnering av sofa og vaskedag.

tide å vaske etter forrige helgs festligheter. Siden Hallgeir er i India på jobb, måtte jeg ta det selv denne gangen.

Han kommer hjem neste fredag, og håpet er at om han ikke er alt for sliten etter hjemreisen, så blir det rett på båttur. Derfor gjør jeg båten klar for sikkerhets skyld ?

Sofaen ble for noen år siden trekt opp igjen i Paloma skinn fra Ekornes, så i dag bestemte jeg meg for å behandle den. Når det først er lagt penger i så fint skinn vil vi jo gjerne det skal vare.

Klar for behandling.

Ekornes har eget pleiesett til sine skinn møbler, det er ei flaske med rens og ei med impregnering.

Rensemiddel.

Først påfører man rensemiddel med svampen, skal ha på så mye at det skummer og så tørke av det overskytende med en klut. La det virke i en halvtime og så ha på pleiestoffet med en ren klut.

Impregnering.

Det er mye treverk i båten og dette er jo også greit å ta vare på. Vi bruker et poleringsmiddel som heter Jo-Ni. Av og til går vi over alt med dette. Har på en ren, fuktig klut og polerer av igjen med en tørr. Men i dag tok jeg bare overflatene.

Blir veldig blankt og fint.

Viktig med matpause og i dag hadde jeg en deilig lunsj. Kjøpte scones på bakeriet på Vigra som heter «Rykende fersk Boulangerie» og har alt for mange fristelser. Sconesene deres er de beste jeg har smakt, helt fantastisk med brunost på.

Smakte fantastisk.

De forrige eierne hadde bestilt nytt trekk til vinduene som kom rett før overtagelsen. Dette er av den typen der du ser ut av båten men folk ser ikke inn. Veldig greit. Har valgt å bruke det en del i sommer for det er en veldig god beskyttelse for treverket. Og så holder det båten svalere også på varme dager.

Ikke lett å se det inne fra.
Sånn, da er båten klar for neste tur, gleder meg allerede.