Båt og bobil treff på Haramsøya.

Vi dro fredag når jeg kom fra jobb, Hallgeir kom fra India klokka 14.00 og var klar når jeg kom så da var det rett i båten og få siste rest på plass før vi kastet loss og var klare for ei sosial og artig helg.

Dette arrangeres hvert år på Haramsøy i Haram kommune i Møre og Romsdal. Den er en av nordøyene og har 571 innbyggere ( 01.01.2016) Her tømmes hele båthavna for å ta i mot båter til dette arrangementet og det er også stor parkering for bobiler. Kom mye av begge deler i år, sikker ekstra mye pga at det var 30 års jubileum.

Vi valgte å droppe maten fredagskvelden og heller bare gå på dansen, fikk besøk av Kristin og Bent Hugo og hadde forspill sammen med dem før vi gikk på dansen. Her stod stemninga i taket og dansefoten fikk kjørt seg. Kjempe morsom kveld med mye latter, prat og dans.

Koselig inne på sjøhuset.

Lørdag gikk vi en tur sammen med Kristin og Bent Hugo, var en de regn med ble mye bedre vær etterhvert heldigvis. Og deilig temperatur. Vi var bortom steinbruddet og så på arbeidet på Nordøyvegen som endelig er påbegynt, hurra!

  • Fv 659 Nordøyvegen skal gi fastlandsforbindelse for øyene Lepsøya, Haramsøya, Flemsøy/Skuløy og Fjørtofta i Haram kommune (Nordøyene) og Harøya i Sandøy kommune.
  • Både Haram og Sandøy kommune inngår i nye Ålesund kommune fra 1. januar 2020
  • Nordøyvegen skal gi fastlandssamband for 2700 mennesker. 
  • Prosjektet Nordøyvegen innebærer bygging av tre undersjøiske tunneler, en miljøtunnel og tre broer. Den lengste undersjøiske tunnelen blir på 5730 meter. Vegsambandet er totalt 37 km langt.
  • Arbeidet med å realisere Nordøyvegen ble oppstartet i 1963.

Det har vært en lang og kronglete vei før det omsider ble endelig vedtatt 18 desember 2018, for meg som har både moren min og mye slekt på Lepsøya blir det helt fantastisk at det blir landfast. Dette blir jo en helt ny og enklere hverdag for alle som bor på øyene.

Ble en fin tur sammen med gode venner som vi ikke har vært sammen med på lenge så vi hadde mye å prate om.

Flott beliggenhet på sjøhuset.

Denne kvelden var det rekefest på sjøhuset, kjempe gode reker. Var desverre ikke plass til alle som ønsket det, men de prioriterte dem som var her med båt og bobil så vi var heldige. Satt sammen med en festlig gjeng så ble et underholdende måltid.

Kjempe fint pyntet.
Veldig gode reker.
Maten er klar.

Mens vi var å spiste inntok mamma,Palmar, tante Marianne og Randi båten. Det var avtalt på forhånd, de fikk desverre ikke plass under maten men ville på dansen etterpå.

Så når vi kom bort igjen satt de på flybridge og koste seg, var helt fantastisk temperatur så det ble noen morsomme timer her før dansen.

Randi, tante Marianne og Mamma.
Palmar og jeg.
Hallgeir og jeg.
Mamma, Hallgeir og jeg på dansen. Er heldig som har ei så ung og sprek mor.

Ble en litt roligere kveld, 2 dager tar på. Men ble en del dansing og det gjør vi alt for lite så alltid like kjekt når vi får anledning.

Helt topp helg i selskap med mye hyggelige mennesker, flott musikk, god mat og mye latter.

Søndag blåste det opp til liten kuling så ble en frisk tur hjem, tar heldivis ikke mer enn 3o minutter noe som var helt greit i dag.