Påskeferie 🐥🐣

Tirsdag 4 april dro vi rett på tur etter jobb. Vi bestemte oss for å ta turen til Stryn men valgte å stoppe på Grodås første natta.

Grodås er et tettsted i Hornindalen i Volda kommune. Vi stod på en stor oppstillingsplass for biler nær Coop Prix, det ligger fint til nede ved Hornindalsvatnet som er Europas dypeste innsjø med sin maksimale dybde på 514 meter.

Dette er en gratis parkering uten fasiliteter, men det er veldig greit å stå her for ei natt eller to. Det er et koselig lite sentrum også på Grodås med noen få butikker, de må jeg kikke nærmere på en annen gang for denne gangen ville vi bare komme oss videre til Styn.

Vi kjøpte med oss nydelig sushi fra Fisketorget i Ålesund.
Det er fint å parkere her helt nede ved vannet på asfalterte plasser.

Vi hadde avtalt å være sammen med Jan-Asle som er eldstebroren til Hallgeir og Anne Berit denne påska , de har en helintegrert Carthago. Det er veldig koselig å ha selskap på tur.

Vi rakk å få med oss solnedgangen.
En nydelig kveld.

Vi våknet til en fantastsik dag på onsdag, nydelig å våkne til disse omgivelsene og den flotte utsikta over Hornindalsvatnet, en fin start på dagen.

Vi dro videre til Stryn etter frokost. Her er det ikke egen bobilparkering men på Stryn camping som ligger midt i sentrum er det fine plasser for både bobiler og campingvogner. Vi fikk plasser ved siden av hverandre helt øverst på plassen.

Pris: 400,- innklusiv strøm.

Dusj: Ja

Toalett: Ja

Vaskemaskin: Ja

Tørketrommel: Ja

Vannpåfylling : Ja

Tømming av dokasett : Ja

Tømming av gråvann: Ja

Servicebygget er noe slitt og hadde trengt en oppgradering, men det går helt fint å dusje der. Det ligger poletter til dusjene, vaskemaskin og tørketrommel i en postkasse utenfor servicebygget, man betaler ikke noe ekstra for det.

Her fikk vi noen deilige timer i solen og om kvelden fyrte vi opp i både varmelampen og bålpanna og koste oss ute. Vi tok også i bruk grillene og lagde oss middag.

Både Jan Asle og jeg begynte å kjenne på en forkjølelse så det ble en mye mindre aktiv påske enn hva jeg hadde tenkt, normalt hadde det blitt mange flere gåturer. Men vi koste oss likevel så godt vi kunne i et helt upåklagelig vær og godt selskap.

Torsdag ble det frokost ute med egg og bacon på grillene.

Grillsjef 1 og 2 😊
Basse fikk seg en skikelig mørbit, ser nesten ut som en sigar. 😂
Påske egg og Solo Super hører påska til.
Det er plass til mange på Stryn Camping og bobilene parkerer litt overalt, det ble ganske fullt her i påska.

Hallgeir var heldigvis i betraktelig bedre form enn meg så han og Basse fikk seg en fin gåtur oppover i lia mot alpinanlegget.

Utsikt over Stryn.
Fortsatt er det en del snø i fjella og kaldt med en gang sola går ned.

Om kvelden hadde vi nydelig lammelår til middag, Hallgeir stekte det hjemme før vi dro slik at det var bare å varme det opp igjen. Tilbehør var fløtegratinert sellerirot, lammesaus og tyttebærsyltetøy.

Det fungerer kjempe bra å gratinere i omniaen.
Vi rakk akkurat et vinglass i sola før den gikk ned.

Langfredag gikk vi oss en liten tur ned i Stryn sentrum bare for å kikke litt. Vi tok oss en forfriskning i solveggen på Stryn kaffebar og vertshus før vi gikk opp igjen. Vi bestilte også bord til kvelden for da hadde vi lyst ut å spise middag.

Vi koste oss skikkelig i solveggen her.

Vi hadde en hyggelig middag der om kvelden, 2 av oss hadde hamburger og 2 av oss hadde torsk.

Torsken var god med spennende tilbehør, deilige smaker sammen.

Til dessert ble det en drink, bringebær mojito på meg.

Siden formen ikke var helt på topp blant halvparten av oss så ble det ganske rolige kvelder, men vi koste oss med både quizz, noe godt i glasset og fine samtaler.

Lørdag tok vi oss en tur ned til sentrum etter frokost. Det er en del fine butikker her, men det ble ikke noe særlig shopping å snakke om, må nok ta det igjen en annen gang når formen er bedre.

Vi bestemte oss for å flytte på oss og valget falt på Nordfjoreid. Her ligger bobilparkeringen nede ved marinaen midt i sentrum.

Pris: 330,- pr.natt med strøm

Dusj: Ja

Toalett: Ja

Vaskemaskin: Ja

Det koster 40,- nok å bruke servicebygget, betaling på en automat på parkeringen, da får man en kode og kan bruke bygget fritt.

Tømming av toalett og gråvann er på Cirkle K i enden av sjøgata mot nord.

Jeg er heldig som har en mor som liker å strikke, jeg selv har ingen evner i så måte….. Så nå ble det ny genser til påske. ❤️

Det ble en nydelig kveld med en flott solnedgang.

Vi bestemte oss for å ta oss en tur på pub for å se på livet og valget falt på Bankkjellaren Bar og Gjestestove. Her var det koselig lokale og ganske mye folk og de har alle rettigheter.

Hyggelig med en tur på pub.

Søndag gikk Hallgeir og jeg oss en liten tur rundt omkring i sentrum av Nordfjoreid, mange fine gamle trehus og koselige små butikker. Men siden det var 1 påskedag så var det ganske dødt i gatene og lite folk å se.

Puben vi var på i går ligger i kjelleren her.
Krokkus et tydelig vårtegn.
Vi oppdaget en oter som hadde seg et festmåltid i fjæresteinene.

Etter noen deilige timer i solen her bestemte vi oss for å ta siste natta på Grodås. Der fikk vi nok en nydelig kveld og vi rakk akkurat å spise middag ute før sola forsvant.

Mannfolka tester fisklykken men det ble dårlig med fangst.
Det ble grilling av mør til middag.
Det smakte godt.

Mandag var det på tide å komme seg hjem etter ei avslappende påske i godt selskap. Værmessig må det vel være den beste påska på flere år med sol hver dag. Mandag våknet vi til regn så det må vel sies å være bra timing.

2 kommentarer til «Påskeferie 🐥🐣»

Det er stengt for kommentarer.