Nedvask.

I forbindelse med montering av baugpropell ble det jo en del støv, naturlig nok. Skal sies at gutta på Aspøyvågen Marina var flinke til å rydde etter seg men er nå rart med det.

Så i dag var det tid for å gyve løs på nedvasken, det må jo gjøres en gang i året uansett, men også dette ble unormalt tidlig for oss i år.

Vi måtte tømme skipperlugaren helt før monteringa, og tok da alt av tekstiler hjem for vask. I den evige kampen mot båtlukt er jo også dette en dyd av nødvendighet på årlig basis. Carpe Diem har heldigvis vært godt ivaretatt av tidligere eiere så det er minimalt med lukt, og sånn vil vi det skal fortsette og helst vil vi få vekk alt som overhodet minner om båtlukt.

Ja, sånn ser det ut på kontoret hjemme etter at det meste er vasket. Kan ikke si jeg gleder meg til gardin strykinga…

Vegger, tak og gulv blir vasket med mildt såpevann. Vi har også tatt vekk madrassen og fått vasket godt oppi sengene.

Ikke spesielt koselig her nå…
Alle skap blir grundig vasket innvendig.
Ferdig vaska og fått madressa på plass, puh. Ikke bare bare å få buksert den inn igjen i lugaren og på plass.

Dette produktet har jeg nevnt i ett tidligere innlegg, men en god ting kan ikke sies for ofte. Jo-Ni møbelpuss er genialt å bruke på treverk, vi bruker det på overflatene ved hver vask og denne gangen tar vi alt treverket. Blir utrolig blankt og små hakk og merker blir mindre synlige.

Får virkelig fram glansen med dette.

Hodegjerdet måtte også demonteres nå under monteringa, dette ønsker vi å trekke om igjen, blitt både flekkete og stygt med åra. Men enn så lenge skrudde Hallgeir det på plass igjen.

Vasket det så godt det går, klart til å skrues på plass igjen.
Hallgeir ordner den saken.
Lettmatrosen Kvikk overvåker arbeidet.
Alle skap og skuffer har blitt tømt og vasket, blir deilig når vi skal på tur nå.
Gnukker og gnir… ?
Det kommer seg, herlig ?

Utrolig deilig å ha gjort dette arbeidet så tidlig på året, faktisk nesten så vi vurderer å gjøre det til en vane. Har vært utrolig mye dårlig vær på Sunnmøre etter jul, så hvorfor ikke ta båtpuss og vasking nå så er vi klar til fine været kommer?! ??